Month: June 2021

Kako pride poročni fotograf do svoje popolne stranke

Kako pride poročni fotograf do svoje popolne stranke

Poročni fotograf Goran VK wedding danes pišem za vas o tem kako pride popolna stranka poročnega fotografa k nam. Popolna poročna stranka bo prišla do poročnega fotografa, ko bo vse okoli njegove prezence usmerjeno v pravo smer. Torej naš barnding mora biti do potankosti premišljen preden ga začnemo izvajati. Ne smemo pozabiti na nobeno malenkost, ki bo kazala v smer naše popolne stranke. Ne smemo se ustaviti le pri poročni fotografiji, ko razmišljamo o popolnem nastopu na spletu. Če za sekundo pomislimo kaj bi še lahko bilo povezano s poročno fotografijo pa to ni ugotovimo, da so vse vrste družinskih fotografiranj prav tako ključnega pomena pri gradnji poročnega branda. Torej če bomo gradili prezenco tudi v smeri, ki bo naše nosečniško fotografiranje dvignilo na višji nivo bomo s tem lahko pomagali tudi pri poročni fotografiji.

Kaj torej storiti, da bomo pritegnili svoje popolne stranke na vhodna vrata svojega fotografskega studia?

poplna-stranka-porocnega-fotografa (3)

Ugotavljanje kdo sploh je naša popolna stranka

Da bi popolna stranka poročnega fotografa prišla do nas moramo najprej ugotoviti kdo sploh je naša popolna stranka. To je ideja kateri oglaševalci pravijo raziskava trga. Dobra kampanja pa se čisto vedno začne prav tukaj, pri celoviti raziskavi trga.

Torej najprej moramo ugotoviti kaj najraje fotografiramo:

  • Ali si želimo delati v našel okraju ali bi se vozili po celotni državi?
  • Ali bi fotografirali poroke, ki so bolj kratke ali takšne, ki traja od jutra in do polnoči in še preko?
  • Ali si želimo poroke na katerih je veliko gostov ali raje fotografiramo elopement poroke?
  • Si želimo mlajše poročne pare ali nam bolj odgovarja fotografiranje poročnih parov, ki so že nekaj let v zvezi?
  • Bi fotografirali poroke, ki so organizirane s strani poročnih organizatorjev ali takšne, ki so ustvarjene le v okvirju družinskih idej?

To je le nekaj vprašanj, ki si jih kot poročni fotografi moramo postaviti preden se odločimo, da želimo ugotoviti katera je naša popolna poročna stranka. Ko si bomo odgovorili na vsa pametna vprašanja, ki si jih bomo zapisali bo popolna stranka poročnega fotografa prišla do nas.

Pri iskanju svoje popolne stranke moramo biti iskreni do samih sebe. Dostikrat nas lahko zavede želja po tem, da najdemo čim bolj širok krog ljudi, ki bodo popolni za naš branding. Verjemite mi, da to ni dobra ideja. Želimo si najti tisti krog ljudi, ki jih bomo z lahkoto navdušili s svojim fotografskim znanjem in stilom.

poplna-stranka-porocnega-fotografa (2)

Preberite še: Razlika med tradicionalno in spontano poročno fotografijo

Postavljanje spletne strani, ki jo bo popolna stranka poročnega fotografa vzljubila

Spletna stran poročnega fotografa je njegovo spletno domovanje, ki mora biti magnet, ki se mu popolna stranka poročnega fotografa ne bo mogla upreti. Torej na kaj vse misliti ko postavljamo spletno stran poročnega fotografa:

  • Naslovna stran naj bo tako popolna, da si bo vsak obiskovalec želel klikniti na naslednjo podstran
  • Predstavitev o meni naj bo širše zasnovana kot le o meni
  • Poročne galerije naj prikazujejo le tiste poroke in fotografije, ki jih želi videti popolna stranka poročnega fotografa
  • Stran naj bo poleg vizualnega elementa oblikovana tudi tako, da bo obiskovalec dobil željo, da pošlje prvi mail
  • Blog stran ali še bolje stran z nasveti za pare naj bo napisana tako, da bo popolna stranka poročnega fotografa v njej našla zapise zase

Če bomo poročni fotografi pri postavljanju spletne strani sledili tem navodilom bomo postavili stroj, ki nam bo s časom začel ustvarjati dosti povpraševanj, da nam ne bo potrebno več obiskovati raznih poročnih sejmov in podobnega. Neglede na to ali radi obiskujemo poročne sejme in imamo tam s svojimi bodočimi strankami osebni stik ali ne je vseeno nujno potrebno, da se zavedamo, da moramo imeti v našem podjetju kvalitetno spletno stran, ki nam bo neodvisno od dodatnih vložkov tedensko pripeljala željeno število povpraševanj! To pa še ne pomeni, da bi zaradi tega morali opustiti našo prisotnost na poročnih sejmih in ostalih platformah za oglaševanje.

Močna prezenca na socialnih medijih

Odlične platforme kjer se poročna fotografija počuti zelo domače so socialni mediji. Nekateri se na socialnih medijih počutijo popolnoma domače in si brez težav privoščijo nekaj minut dnevno za objave. Spet drugi se ne želijo razgaliti pred javnostjo na socialnih omrežjih. Kamor koli že spadamo se moramo zavedati, da je v poslu potrebno iti v korak s časom in izkoristiti ponujeno. Prisotnost na Instagramu, Facebooku in morda še na kateri platformi je danes lahko zelo dobrodošla. So poročni fotografi, ki večino povpraševanj dobijo kar preko Instagrama. Ali pa takšni, ki gradijo svojo bazo sledilcev v svoji Facebook skupini v kateri poučujejo ostale poročne fotografe. Možnosti je praktično neomejeno pomembno pa je, da najdemo tisto v kar mi verjamemo. To pa zato ker bomo le tako ostali aktivni na dolgi rok. To, da smo aktivni na dolgi rok pa je nujno potrebno če si želimo tudi pozitivnih rezultatov.

poplna-stranka-porocnega-fotografa (1)

Kvaliteten SEO integriran v vse dele našega delovanja

Kvaliteten SEO je pomemben v vseh delih našega delovanja. SEO ni le pisanje blogov na prave ključne besede ampak tudi pisane kvalitetnih blogov. Blogov, ki jih bodo ostala nekonkurenčna podjetja v poročnem svetu z veseljem uporabila na svojem blogu. SEO nam mora odpreti vrata tudi do osebnih stikov z ostalimi poročnimi ponudniki in s tem do novih poslovnih priložnosti. Torej vsekakor si želimo o spletni optimizaciji razmišljati veliko širše kot le o blog zapisu, ki ga bo prebralo čim več ljudi!

Vsak ta zapis lahko vkomponiramo tudi v redno objavljanje na socialnih omrežjih in tako širimo svojo bazo sledilcev. Poleg tega lahko zapise, ki so usmerjeni tudi v opise ostalih ponudnikov ponudimo tudi njim in tako dobimo tudi njihovo pozornost. Mogoče nas bodo pa ravno zaradi tega s časom predlagali svojim bodočim parom.

poplna-stranka-porocnega-fotografa (5)

Zaključek

Moram se zavedati da vprašanje: kako pride poročni fotograf do svoje popolne stranke sploh ni pomembno. To pa zato, ker si želimo ravno obratno in sicer, da bo popolna stranka prišla do nas. Včasih smo to dosegli tako, da smo studio odprli na najboljši lokaciji v državi ali v določenem mestu. Danes je zaradi narave dela in ker imamo res veliko vizualnega materiala pomembno, da se poročni fotografi postavimo na pravo mesto na spletu!